plaatwerk

Plaatwerk: waar metaal tot leven komt in vorm en functie.

Plaatwerk

De precisie en kwaliteit van plaatbewerking zijn van groot belang, aangezien het invloed heeft op de pasvorm, functionaliteit en uitstraling van producten en onderdelen. Bij Axxent Metaal doen we dat door zetten, uithoeken, knippen en walsen.

Onze zetbanken nemen de platen tussen een matrijs en een stempel, en buigen ze met millimeterprecisie. Om dikte, breedte, lengte of oppervlakte-eigenschappen te veranderen van een plaat voeren we een plaat door een wals. Deze walsrollen zijn cilindervormige rollen die druk uitoefenen op het metaal terwijl het erdoorheen beweegt.

Uithoeken doen we om een plaat op de juiste manier uit te snijden. Knippen kan ook een goede oplossing zijn. Het doel is het metaal in de gewenste vorm te krijgen, of om overtollig materiaal te verwijderen om specifieke onderdelen te produceren.

De keuze van de juiste methode hangt af van verschillende factoren, waaronder het type metaal, de dikte van het materiaal, de gewenste precisie en de toepassing van het gesneden metaal. Vanuit jarenlange ervaring weten weten we bij Axxent Metaal wat nodig is voor het gewenste eindresultaat.

verspaning
metaalbewerking
verspaning
verspaning
verspaning