Lassen

Om netjes te lassen, zijn technische kennis, materiaalkennis en handvaardigheid van essentieel belang.

mig/mag

MIG/MAG-lassen is een lasproces dat gebruikmaakt van elektrische booglassen en gasbescherming. MIG-lassen gebruikt inert gas, terwijl MAG-lassen actief gas gebruikt. Beide methoden creƫren sterke en schone lasnaden en worden veel gebruikt in de metaalindustrie voor materialen zoals staal, roestvrij staal en aluminium. Het vereist een bekwame lassers die de juiste apparatuur en parameters kunnen instellen om hoogwaardige lassen te produceren.

TIG-lassen

TIG-lassen is een speciaal soort lassen. Het gebruikt een sterke elektrische vonk om twee stukken metaal aan elkaar te smelten. Tijdens het lassen wordt er een speciaal gas gebruikt om te zorgen dat de lasnaad niet vies wordt. Dit proces wordt vooral gebruikt voor dure metalen en wanneer je een heel precieze en nette lasnaad nodig hebt.

Puntlassen

Puntlassen is een lasproces waarbij twee stukken metaal op specifieke punten worden samengevoegd. Dit gebeurt door ze kortstondig heel sterk te verhitten, waardoor ze aan elkaar smelten. Dit proces wordt vaak gebruikt voor het verbinden van plaatmetaal.

Stiftlassen

Stiftlassen is een methode om bouten, pennen of staven permanent aan metalen oppervlakken te bevestigen. Het werkt door een verwarmde stift tegen het metaal te drukken, waardoor het materiaal smelt en zich aan de stift hecht. Stiftlassen wordt veel gebruikt in de bouw en fabricage van metalen constructies.

verspaning
metaalbewerking
verspaning
verspaning
verspaning